VAŠA PITANJA - F.A.Q.


1.Kako se vrši poručivanje i dostava?
U opciji „lako do torte“ možete se informisati o detaljima vezanim za porudžbinu.U opciji „dostava“ možete pronaći sve vezano za način dostave.Naglašavamo da  kompletnu odgovornost za  dostavljanje preuzimamo samo u slučaju kada mi dostavljamo do željene adrese.Ukoliko sami preuzimate, naša odgovornost prestaje kada je preuzmete (u slučaju da tortu sami vozite,zbog neadekvatne temperature u vozilu može doći do oštećenja torte,za šta mi ne možemo biti odgovorni).

2.Da li mogu sam da preuzmem tortu/kolače?
Naravno da možete.U periodu radnog vremena poslastičarnice možete preuzeti Vašu porudžbinu.Ukoliko se radi  o letnjem periodu, naša je preporuka da Vam mi dostavimo Vašu porudžbinu.Vi najbolje znate koliko daleko treba da vozite i da li može doći do prekida tzv „hladnog lanca“, jer mi dostavu vršimo vozilom koje ima rashladni uredjaj.Na taj način isključena je svaka mogućnost  da se na bilo koji način ugrozi bezbednost proizvoda.

3.Da li je na torti uvek sve jestivo?
Naše torte su domaće, bez ikakvih aditiva u njima.Boje koje se koriste u dekoraciji, prošle su potrebne kontrole i nabavljaju se od dugogodišnjih partnera.Takodje, sprovodimo redovno sve potrebne analize namirnica i gotovih proizvoda u nadležnom Zavodu za javno zdravlje.Ponekad dekoracija podrazumeva upotrebu nejestivih  elemenata (ukrasi na žici,kartonski delovi ili od stiropora).Upotreba nejestivih elemenata strogo je definisana kada dolazi u kontakt sa tortom.

4.Da li dekoraciju plaćam posebno?
U našem cenovniku ćete naći sve potrebne informacije, vezane za cene torti i dekoracije. 
Kod dečijih torti, dekoracija je uračunata u cenu, dok se za cenu ukrasa na mladenačkim tortama dogovarate sa našom prodajom, kada budete imali jasnu ideju šta želite.Klasično ukrašavanje šlagom,čokoladom  i fondanom se ne naplaćuje dodatno (tzv.standardne torte).

5.Koliko kilograma je potrebno za odredjeni broj gostiju?
Praksa je pokazala da je za jedno parče po gostu potrebno oko 130grama torte.Naravno, na Vama je da odlučite da li ćete tortu upotpuniti izborom slatkog stola po Vašoj zamisli i još kojom pratećom tortom.

6.Da li naplaćujete tacne,kutije i stalke koji idu uz moju porudžbinu?
Kartonske tacne i kutije  sa našim logotipom su deo naše ambalaže, izradjene su po HACCP standardu  i ne naplaćuju se.
Za stalke, staklenu i pvc ambalažu  potrebno je uplatiti avans, koji Vam se vraća odmah po preuzimanju našeg  inventara.Dobijate ugovor gde je definisano koliko i kada plaćate naše proizvode/usluge, kao i naše obaveze prema Vama.Ova vrsta uplate je uvek u gotovini.

7.Da li mogu sam da osmislim tortu?
Na našem sajtu, fb i instagram profilu možete pronaći mnoštvo ideja.Uvek je dobrodošla slika, kao najbolji način da predočite našim poslastičarima šta biste želeli.
Naravno da je moguće da sa nama osmislite Vašu tortu, uz pomoć stručnog osoblja koje će Vas posavetovati o tehničkoj izvodljivosti Vaše ideje.

8.Da li mogu da dobijem potvrdu o ispravnosti za Vaše proizvode?
Naravno da možete.Celokupno poslovanje naše poslastičarnice usmereno je ka pravilima HACCP i ISO standarda, koji su sami po sebi garancija da je sve proizvedeno  prema strogim  pravilima koja podrazumevaju kontrolu od momenta nabavke sirovina pa sve do Vašeg stola.
Trideset godina je iza nas, kao „posebna“ garancija kvaliteta.

9.Da li postoje neka pravila što se tiče spratnih torti( broj kilograma,raspored ukusa,kako to sve „stoji a da ne padne“ i sl.)?
Spratne torte kao što i sama reč kaže, podrazumevaju spratove torti.Ponekad su oni vidljivi (vidi se stalak,sa medjuprostorom izmedju samih spratova), a ponekad je sprat „torta na torti“, gde svakako postoje tacne izmedju sa skrivenim stubovima pa se dobija utisak da je torta iz jednog dela.Nema razloga za brigu, naši iskusni poslastičari će postaviti tortu tako da bude bezbedna za transport.Kod ukusa je važno  da u donjim spratovima uvek budu „čvršće“ torte, dok voćne mogu biti na vrhu.Zbog prirode odredjenih voćnih torti, ne preporučujemo dekoraciju fondanom.Kilograme definiše proporcija, uzimajući u obzir vrstu torte (neke su baršunastije,lakše a neke teže) i Vaša ideja kako biste da torta izgleda.

Bonton (u poslastičarskom smislu )
Uvek o porudžbini razmislite na vreme.Insistirati na kratkim rokovima isporuke i pripreme, bespredmetno je.Postoji određeno vreme pripreme i samih torti a naročito ukrasa, pa je od velike važnosti da se na vreme izvrši porudžbina.Ukoliko imate „hitnu“ potrebu za tortom, uvek iz naše radionice možete dobiti tortu koju imamo pripremljenu u tom trenutku.Sve pripremamo sveže,kako biste bili zadovoljni ukusom,ali i izgledom.Isti je princip i za kolače, bogata je ponuda u našim vitrinama.

                                                                                                                                                               Vaš Golub